Armbanden

U bent hier: Home > Inspiratie Opdoen > Armbanden
Klik hier voor cursus Sieraden MakenOmdat armbanden wat kleiner zijn, kan je er vaak al wat gekker mee doen dan met kettingen. Een armband van allemaal verschillende kralen is vaak heel leuk.

Met kleinere kralen kun je patroontjes een paar keer herhalen, maar met grotere kralen is een armband vaak te kort daarvoor. Wel kun je bijvoorbeeld allemaal verschillende kralen afwisselen met steeds hetzelfde metalen onderdeeltje. Zo heb je toch harmonie.

Ook aan armbanden kun je bedeltjes hangen. Ook 1 bedeltje aan of vlak bij de sluiting staat heel leuk.

Meerdere armbanden bij elkaar dragen staat ook heel leuk. Je kunt allemaal verschillende dragen, of juist speciaal hiervoor een stel maken dat toch enige samenhang vertoont.

Denk ook eens aan een mooie sluiting voor een armband. Bijvoorbeeld een kapittelstokje.

Voor een armbandje heb je niet veel kralen nodig. Armbandjes staan overal leuk bij, zonder dat je je gelijk 'overdressed' hoeft te voelen!

Armband met kleine gekleurde kraaltjes en foliekern

Deze armbandjes bestaat uit kleine gekleurde kraaltjes met een foliekern, die je in ronde doosjes in een hobbyzaak kunt kopen. De kraaltjes zijn geregen aan elastisch nylondraad. Als ze de gewenste lengte hebben, leg je in de uiteinden een dubbel knoopje met wat lijm er op en druk je de kraaltjes ernaast even tegen het knoopje aan.

Armband aan metaaldraad met een nylon coating

armband metaaldraad met een nylon coating

De kralen aan deze armband zijn geregen aan metaaldraad met een nylon coating. Hij is afgewerkt met kalotjes en een veersluiting. Door veel verschillende kralen te gebruiken en ze af te wisselen met metalen onderdeeltjes, voorkom je dat een geregen kralensieraad ouderwets aandoet.

Armband geketteld van ijzerdraad

Deze armband is geketteld, d.w.z. gemaakt van ijzerdraad waar aan het begin en aan het eind een oogje wordt gemaakt met een tangetje en in dat oogje hangt het volgende stukje. Aan het ijzerdraad kun je 1 of meerdere kralen rijgen voordat je het oogje aan de andere kant maakt. Hier wordt het afgewisseld met kastjes waarin een Swarovski plaksteentje geplakt is. Dit is een erg populaire manier van sieraden maken. De kastjes op de foto zijn aan beide kanten beplakt. De armband sluit met een kapittel-stokje; een hele mooie sluiting die ook makkelijk zelf om je arm te sluiten is.

Armband van Suede-veter

suede veter armband

Deze armband is gemaakt van een suede-veter die in 5 stukken geknipt is. Ze zitten vast in 2 veterklemmen en aan de sluiting zit een verlengkettinkje, zodat hij iedereen past. Aan de veter heb ik 5 strass-bloemetjes geregen die ik van een oude ketting heb gehaald.

Kijk ook naar Veters >>