Oorbellen

U bent hier: Home > Inspiratie Opdoen > Oorbellen
Oorbellen zijn vaak heel eenvoudig te maken en je kunt er veel creativiteit in kwijt! Voor oorbellen kun je alle materialen gebruiken die je ook voor kettingen gebruikt. Kettelen is een veel voorkomende manier van oorbellen maken. Je maakt dan een staafje waarop je een aantal kralen rijgt. Ook kun je meerdere van die staafjes onder elkaar hangen, of naast elkaar in hetzelfde oogje. Of je hangt onderaan een geketteld staafje een bedeltje.

Ook tussenzetsels en andere ornamentjes kun je perfect voor oorbellen gebruiken, al dan niet beplakt met plaksteentjes. En denk ook aan hangertjes en bedeltjes. Ook heel leuk is het maken van een setje: oorbellen met bijpassende ketting of armband.

Hieronder staan 7 voorbeelden van oorbellen die je zelf zou kunnen maken. Per voorbeeld vind je een kleine beschrijving met o.a. welk materiaal en hoe dit globaal in elkaar steekt.

oorbellen chrystal

Voor deze eenvoudige oorbellen zijn oorbel-haakjes gebruikt waar een uitsparing voor een plaksteentje op zit. De plaksteentjes staan niet zo duidelijk op de foto (van de zijkant). Vervolgens zijn er kant-en-klare hangertjes in de vorm van een bloem, in dezelfde kleur als de plaksteentjes, aan gehangen. Simpeler kan bijna niet!

groene oorbellen

Voor deze groene oorbellen zijn dezelfde haakjes gebruikt, die dit keer met een groen plaksteentje beplakt zijn. Daaronder hangt een zelf geketteld staafje met een facetgeslepen kraal in dezelfde kleur groen. Daar weer onder hangen kant-en-klare hangertjes waar al een steentje in zit.

rode oorbellen

Deze lange oorbellen zijn met eenvoudigere (en goedkopere) haakjes gemaakt. Onder de haakjes hangt een geketteld sliertje met facetkralen van diverse afmetingen.

rode oorbellen 2

Deze oorbellen zijn gemaakt met metalen onderdelen waar 2 steentjes in kunnen. Samen met de steentjes in de haakjes zelf, heb ik hier 3 tinten roze voor gebruikt. De hangertjes zijn elkaars spiegelbeeld. Dat vind ik zelf mooier staan in je oren dan wanneer ze elkaars evenbeeld zijn.

zwarte oorbellen

En ten slotte een paar hele feestelijke oorbellen in chrystal en zwart. Aan de hangertjes zijn 3 gekettelde staafjes met facetgeslepen kralen gehangen.

oorbel pastel

Deze opvallende, grote oorbellen in pastelkleurtjes, heb ik nagemaakt van oorbellen die ik in een tijdschrift zag. Ze zijn gemaakt van 3 precies hetzelfde gekettelde staafjes, met allerlei verschillende soorten kralen, van klein naar groot. Die 3 staafjes worden onderaan op een ander staafje van zilverdraad geregen, met andere kraaltjes ertussen. Ten slotte worden daaronder aan nog wat 'bedeltjes' gehangen. In het tijdschrift stonden ze met 5 staafjes, maar dat vond ik wat al te groot worden voor mezelf.

groen oorbel

Deze lieve, pastelgroene oorbelletjes zijn heel eenvoudig gemaakt. Op de oorhaakjes zijn plaksteentjes bevestigd. En aan een stukje zilverdraad zijn 3 kralen geketteld. De onderste kralen zijn konische Swarovski-kraaltjes, de middelste zijn nep-pareltjes van de bovenste zijn rond geslepen Swarovski-kralen.

 
Ga nu naar Chokers >>